2010. január 18., hétfő

Szezámmagos kifli

  • 2,5 dl tej
  • 2,5 dl víz
  • 1 élesztő
  • 1 dl olaj
  • 1,5 evőkanál só
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 kg liszt
  • 1 margarin
  • Az élesztőt felfuttatjuk a tejben,majd összedagasztjuk a hozzávalókat ,a margarin kivételével.Ha megkelt négy cipóra osztjuk,és kör alakúra nyújtjuk.16 részre vágjuk ki ,és feltekerjük kiflinek.Tehetünk bele virslit,sajtot,sonkát.stb. Belerakjuk a tepsibe,tojással megkenjük,szezámmaggal megszórjuk,és minden kis kifli mögé egy pici margarinkockát teszünk.úgy osszuk szét,hogy minden kiflire jusson.Nálunk nagyon bejött ez a kifli recept,nagyon finom az íze,szeretjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése